به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دوستی پیش از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پنج شهر استان و ۱۷ مجتمع آبرسانی تنش آبی وجود دارد.
وی تصریح کرد: منظور از تنش آبی این بوده که میزان تولید برابر با نقطه مصرف میباشد بنابراین در مواقع پیک مصرف که مربوط به دوران گرما بوده اگر مصرف نرمال نباشد کمبود آب محسوس خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با اشاره به اینکه انجام اقداماتی در جهت افزایش ظرفیت و ذخیرهسازی به عنوان گام نخست برای ۱۳ شهر استان در دستور کار است، تصریح کرد: همچنین اقدامات کاهش هدر رفت و افزایش ظرفیت تولید از جمله اقدامات تکمیلی بوده که باید انجام شود.
طبس در وضعیت اضطرار
دوستی افزود: خوشبختانه در استان خراسان جنوبی، شهر طبس به عنوان شهر دارای پروژه ویژه و اضطراری در کشور تعریف شده و تجهیز هفت و حفر هشت حلقه چاه باید به فوریت در دستور کار قرار گیرد که حداقل یک ماه و حداکثر دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با بیان اینکه مهمترین تنش آبی استان مربوط به طبس بوده که اقدامات اضطراری در حال انجام است، اضافه کرد: برای اجرای پروژه آبرسانی اضطراری به طبس اعتباری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اجرای ۵۰ درصد مابقی آن منوط به تخصیص اعتبارات تکمیلی است.
دوستی ادامه داد: همچنین در طبس پروژهای توسط شرکت آب منطقهای استان برای انتقال آب از دشت فعال آن به طبس در دست اقدام بوده که به طور مستقل این پروژه توسط شرکت آب منطقهای اجرا میشود و امیداست با اجرای این دو پروژه کسری آب طبس در افق پنج ساله جبران و تأمین شود.
وی در خصوص آبرسانی سیار به روستاها گفت: در حال حاضر آبرسانی سیار به ۳۹۲ روستای استان انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی ادامه داد: برنامه آبرسانی سیار از گذشته ادامه داشته و پروژههایی که در حال اجرا بوده از این تعداد روستاها کسر میکند اما در شرایط فعلی ناوگان آبرسانی سیار باید آماده به کار باشد.
کمبود ناوگان آبرسانی سیار
وی اضافه کرد: در مجموع در استان ۲۴ تانکر آبرسانی سیار فعال هستند و دو تانکر در سال گذشته خریداری و در حال تجهیز بوده و همچنین در سال جاری برنامهریزی شده تا دو تانکر دیگر خریدار و تجهیز و به ناوگان آبرسانی سیار استان اضافه شود.
به گفته وی در زمینه ناوگان آبرسانی سیار با کمبود مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با اشاره به اینکه سالانه حجمی بالغ بر ۲۰۰ هزار لیتر آب خریداری و به صورت رایگان به روستاهای هدف انتقال مییابد، یادآور شد: هر لیتر آب تقریباً هزینهای معادل ۱۲ هزار تومان برای شرکت در پی دارد که رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد بنابراین باید مردم قدر آب را بدانند و در مدیریت مصرف آب کوشا باشند.
دوستی با اشاره به ۱۷ مجتمع در مرز تنش آبی در استان خاطرنشان کرد: اقدامات متفاوتی برای مجتمعهای دارای تنش آبی شهری و روستایی انجام میشود به طوری که این اقدامات برای مجتمعهای شهری مستمر و دارای پروژههای تکمیلی بوده ولی در مورد مجتمعهای روستایی در صورت افت منبع آب یک حلقه چاه دیگر حفر تا رفع تنش شود.
نظر شما